Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

7. 6. 2022

Exkurze do Centra duševního zdraví

Účastníci exkurze

Odborné exkurze na Střední zdravotnické škole v Kroměříži patří mezi časté zpestření teoretické i praktické výuky. Nejinak tomu bylo i poslední květnový týden, kdy oba 3. ročníky navštívily nově zrekonstruované prostory Centra duševního zdraví v Kroměříži.


Ve čtvrtek 26. 5. 2022 se třídy 3.A a 3.S zúčastnily exkurze v Centru duševního zdraví (CDZ). V tento den byly nově zrekonstruované prostory tohoto odloučeného pracoviště Psychiatrické nemocnice v Kroměříži zpřístupněny k prohlídce nejen pro naše žáky, ale i pro širokou veřejnost.

Prohlídka byla doprovázena odborným výkladem zaměstnanců centra, a to pracovníků různého zaměření, od vrchní sestry, přes sociální pracovníky, psychologa až po peer konzultanta.

Přestože tematický celek z oblasti psychiatrie je náplní učiva až ve 4. ročníku, tak se domnívám, že tato exkurze byla pro žáky přínosná a jistě i zajímavá, a to zejména díky poutavému přednesu zaměstnanců centra.

Mgr. Lucie Skácelíková a Mgr. Barbora Malá, odborné učitelky