Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

8. 2. 2023

Praktické sestry na exkurzi v Masarykově onkologickém ústavu v Brně

Naši žáci v Masarykově onkologickém ústavu v Brně

V pondělí 6. 2. 2023 se již podruhé od začátku kalendářního roku 4. ročník vydal na odbornou exkurzi, tentokrát do Masarykova onkologického ústavu v Brně.


Pololetní prázdniny si žáci 4.A prodloužili o pondělní výuku bez učebnic a sešitů prostřednictvím odborné exkurze v Masarykově onkologickém ústavu v Brně. Celým dnem, který byl nabytý bohatým programem skládajícím se z přednášek a prohlídek všech pěti pavilonů, nás provázela dlouholetá zaměstnankyně paní Emílie Foltýnová, která si tímto způsobem zpestřuje penzi.

Exkurze byla součástí tematického celku z oblasti onkologie, která je náplní teoretického předmětu Ošetřovatelství. Pomocí exkurze si žáci rozšířili své znalosti o přednášky z oblasti historie onkologické léčby, klinických studií, kompenzačních pomůcek, role edukačních sester v oboru mamologie a urologie a z oblasti radiační onkologie.

Mgr. Lucie Skácelíková a Mgr. Pavlína Hrdinová, odborné učitelky