Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

15. 5. 2023

Zúčastnili jsme se interaktivní výstavy Paleta Maxe Švabinského

Účastníci exkurze s průvodkyní v kostýmu

V pátek 12. 5. 2023 se žákyně sociálního oboru 2. ročníku v rámci výuky výtvarných činností vydaly do Muzea Kroměřížska na interaktivní výstavu kroměřížského rodáka Paleta Maxe Švabinského.


V Muzeu nás uvítala nás dáma v krásných dobových růžových šatech, která nám kromě vyčerpávajícího výkladu dávala i mnoho hádanek, otázek a také nám zadávala různé úkoly. Tato sympatická dáma představovala první manželku Maxe Švabinského. Seznámila nás i s různými detaily života Maxe Švabinského.

V každé místnosti děvčata dostala nějaký úkol, který byl spojen s určitým obrazem. Úkoly byly individuální, párové i skupinové. Kromě úkolů byl výklad doprovozen i hudebním podkladem. Dokonce jsme měly i zdramatizovat dialog na jednom obraze. Nejenže jsme si “zahrály“ na herce, ale také jsme procvičily mozkové závity i slovní zásobu při přiřazování přídavných jmen emocí k různým barvám. Jako poslední aktivita bylo kreslení portrétu kamaráda, což děvčata obzvlášť bavilo.

Všechny jsme byly velmi překvapeny profesionalitou výkladu i vtažením do samotné výstavy. Děkujeme zaměstnancům Muzea Kroměřížska za krásný začátek dne, který jsme si velmi užily.

Mgr. Jitka Kučerová