Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

28. 5. 2024

Kurz vodního záchranářství II

Kurz vodního záchranářství II

I druhý běh kurzu proběhl úspěšně.


Děkujeme MUDr. Michalu Plintovičovi za poskytnuté odborné rady a metodickou podporu při zajišťování celého kurzu. Jeho spolupráce se školou si velmi vážíme.

 

PhDr Ludmila Hanáková

ředitelka školy

 

Vodní záchranářství s 1.S aneb jak jsme se (ne)utopili 

V rámci výuky předmětu První pomoc jsme během měsíce května absolvovali teoretickou a praktickou ukázku vodního záchranářství. Teorii nám ve škole přednesl MUDr. Michal Plintovič a názornou ukázku jsme si vyzkoušeli na plaveckém bazéně v Kroměříži. Po krátkém rozehřátí a rozcvičení nám pan doktor názorně ukázal na figurantovi jak správně otáčet tonoucího ve vodě obouruč a také s úchopem jedné ruky. Zkusili jsme si přibližovat se k tonoucímu zezadu z důvodu bezpečnosti záchranáře. Dále nám bylo předvedeno, jak správně vytáhnout tonoucího z vody (zde je velmi důležité zajištění obou rukou tonoucího). Další zkouškou bylo vytažení tonoucího z vody ve trojici a také jsme zkoušeli, jak správně skočit do vody pro tonoucího bez časové prodlevy. Nakonec jsme si zkusili ve trojici bezpečně “táhnout” vyčerpaného plavce z vody a jak zachraňovat vyčerpaného plavce “vláčkovou” technikou. Děkujeme za tuhle úžasnou možnost si vodní záchranářství vyzkoušet. Velice jsme si to užili a děkujeme za skvělý zážitek.

 

Natálie Mlejnková, Tereza Spěváčková

žákyně 1.S