Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

23. 6. 2022

Olympiáda seniorů

Olympiáda seniorů

Cvičit se často nechce ani mladým lidem. O to větší obdiv si zaslouží senioři, kteří se zúčastnili Olympiády seniorů na hřišti Základní školy Zachar dne 22. 6. 2022. Olympiády se zúčastnili nejen senioři z Kroměříže, ale také sportovci seniorského věku ze slovenské Nitry a Ružomberku.


Hry byly slavnostně zahájeny vztyčením olympijské vlajky. Soutěžilo se v různých disciplínách - petanque, florbal, hod na koš, házení na cíl aj.

Celým sportovištěm zněly moravské, hanácké i slovenské písně. Organizátorům se podařilo zajistit atmosféru vzájemného porozumnění a férových soubojů.

Tým nadšených a nestranných rozhodčích motivoval sportovce k neskutečným výkonům. Celkové prvenství a s ním i pohár pro vítěze her získalo družstvo z Kroměříže.

Sportovce podpořil i místostarosta Vít Peštuka, který Olympiádu slavnostně ukončil a předal ceny nejen vítězům, ale všem sportovcům.

Zdravotní dohled akce pravidelně zajišťují žáci naší školy. Letos to byly žákyně třetího ročníku Eva Furchová a Veronika Ondruchová, za což jim patří poděkování.

Mgr. Věra Koščová