25. 4. 2022

Celostátní kolo olympiády v psychologii a komunikaci

Účastnice olympiády Tereza Šílová v doprovodu Mgr. Lucie Skácelíkové

Ve dnech 6. - 7. dubna 2022 se v Chomutově konalo celostátní kolo olympiády v psychologii a komunikaci, jehož vítězkou se stala naše žákyně Tereza Šílová. Pojďme se na účast na olympiádě podívat očima Terezy.


V březnu letošního roku se ve Vsetíně konalo regionální kolo soutěže v psychologii a komunikaci, ve kterém jsem pro naši školu vybojovala postup do celostátního kola, které se konalo v Chomutově ve dnech 6. - 7. dubna 2022.

Cesta do Chomutova byla zdlouhavá, ale plně nabitý program nám cestu zcela vykompenzoval. Kromě krásné prohlídky Chomutovské střední zdravotnické školy, jejíž součástí je i mini muzeum ošetřovatelství, nás také čekala mimo jiné i ukázka bojových umění, přednáška z oblasti přírodních minerálů, která byla spojena s možností výroby vlastního náramku, a nechybělo ani zasedání celostátní předmětové komise psychologie.

Druhý den se konala samotná soutěž. Ta probíhala v prostorech městské knihovny, kde dvanáct regionálních soutěžících prezentovalo své vítězné prezentace na téma „Setkání s radostí“. Já sama jsem si den předtím vylosovala pro mě šťastné číslo dvanáct, a tudíž jsem celé soutěžní klání zakončila.

Po dlouhém čekání provázeném nervozitou jsem konečně přišla na řadu a mohla i já odprezentovat svou práci. A výsledek? Podařilo se! K mému velkému překvapení jsem se umístila na 1. místě a stala se vítězkou celostátního kola. Jsem moc šťastná, že jsem se soutěže mohla zúčastnit a nasbírat pro mne spoustu cenných zkušeností.

Na závěr bych chtěla poděkovat mé učitelce psychologie Mgr. Barboře Malé, která mne na soutěž připravila, a mé třídní učitelce Mgr. Lucii Skácelíkové, která mne na soutěž nejen doprovodila, ale byla mi i oporou.

Tereza Šílová, žákyně 3.A