4. 7. 2022

Interaktivní přednáška Učíme prožitkem

Interaktivní přednáška Učíme prožitkem

Konec školního roku přináší také více času na různé přednášky, které se vztahují k našemu studiu na škole. Jedna taková se konala i pro žáky tříd 3.A a 3.S, kteří měli úžasnou příležitost vyzkoušet a poslechnout si něco více o zrakovém postižení.


V pondělí 27. 6. za námi zavítali poradci z centra pro zrakově postižené se svým nabitým programem, který obsahoval nejen povídání a videa, ale také jednotlivé interaktivní stanoviště. Mohli jsme si vyslechnout informace ze života lidí se zrakovým postižením, dozvědět se jak s dotyčnými zacházet a jak jim pomoci, a zhlédnout zajímavá videa s touto tématikou.

V interaktivní části jsme si vyzkoušeli například i chůzi poslepu s bílou holí, skládat pěnové puzzle po hmatu, rozpoznat koření dle čichu, či například přelít vodu z láhve do hrníčku. Ačkoliv se mohou zdát všechny zmíněné aktivity jednoduché, mohli jsme se přesvědčit, že tomu tak skutečně není a především je potřeba využívat mnohem více ostatních smyslů, neboť údajně očima se orientujeme na 80–90 %.

Nyní už dobře víme, že není potřeba se bát pomoci zrakově postiženým a také, jak bezpečně na to.

Tereza Šílová, žákyně 3.A