Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

25. 6. 2024

Soutěž v první pomoci s mezinárodní účastí

Soutěž v první pomoci s mezinárodní účastí

Pavla Trnečková, Natálie Doleželová, Lucie Holešinská a Tereza Spěváčková vyrazily na celostátní soutěž v první pomoci do Zálesí v Mladém Bříšti u Humpolce.


Po úspěšné cestě a partičce Binga (ve které nás Lucka všechny převálcovala) jsme se dostaly do krásného kempu Zálesí.

Soutěž probíhala ve středu odpoledne a ve čtvrtek ráno. Hned na začátku jsme byli rozděleni na smíšená družstva, kde byli členové z jiných týmů, a cílem prvního úkolu byla simulace poskytování první pomoci s neznámými kolemjdoucími lidmi. Dále jsme se setkali  s dopravní nehodou osmi osob cizí státní příslušnosti, tepenným krvácením, resuscitací a zlomeninami. 

V soutěži týmů, která se konala ve čtvrtek, jsme probíhali tratí v terénu okolo tekoucí řeky, lesem a kolem skal.  Zde jsme poskytovali první pomoc zraněnému s amputovanými prsty, se zlomeninou, u porodu a epileptického záchvatu. 

I přes snahu ve vodě i na souši jsme nakonec ve velké konkurenci skončili 15. z 28. což je určitě krásný výsledek.

Velice děkujeme paní učitelce Dobroslávkové za odvahu se s námi vydat  na soutěž a také paní Kovářové za parádní přípravu.

 

Tereza Spěváčková, 1.S