Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

24. 6. 2022

Celostátní soutěž v poskytování první pomoci

Reprezentace naší školy

Letošní rok zakončili žáci navštěvující seminář první pomoci nad očekávání dobře. Poprvé se zúčastnili soutěže v poskytování první pomoci v terénu a mezi 23 družstvy středních zdravotnických škol z celé republiky vybojovali krásné 3. místo.


Přestože se formou výuky v semináři a aktivit první pomoci letos seznámili s mnohými praktickými situacemi, nemůžeme v rámci školních podmínek žákům nabídnout lepší příležitost, než si všechny své nabyté vědomosti a dovednosti odzkoušet v reálném prostředí tábora a okolí Zálesí v obci Mladé Bříště.

Ve dnech 22. a 23. června 2022 se žákyně 2. ročníku Barbora Cibulková, Anna Morongová, Veronika Zachová a Kristýna Janíková pokusily zachraňovat, ať už spolu, nebo s jinými vylosovanými partnery. První den vylosovaní členové družstva z různých škol zachraňovali zraněné při hromadné autonehodě a při zranění pracovníků v lese. Následující den družstvo vbíhalo do hloubi lesa podruhé a poskytovalo první pomoc na čtyřech stanovištích se třemi až osmi zraněnými v nejrůznějších situacích, v podobě náhlých stavů a poranění. Na pátém stanovišti prokázali svoji fyzickou zdatnost.

Kromě již zmíněného velmi pěkného umístění „na bedně“, se dostalo ocenění i Barboře Cibulkové za nejlepší velitelku soutěže. Myslím, že si celé dva dny žačky velmi užily, nabyly nové zkušenosti a své znalosti a dovednosti jistě v profesním i každodenním životě plně zúročí.

Děkuji za výborné mladé lidi a těším se na další spolupráci.

Mgr. Hana Kovářová