Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

15. 5. 2023

Druháci vyjeli na turisťák do Karlova

Druháci na výšlapu

V letošním školním roce se sportovně-turistického kurzu pořádaného v termínu 9. 5. – 12. 5. 2023 zúčastnilo celkem 32 žáků druhých ročníků naší školy. Kurz se uskutečnil v Karlově u Malé Morávky.


Ubytováni jsme byli v Penzionu a chatě Mendelu, která se nachází na samém konci Karlova v příjemném lesním prostředí. Účastníci kurzu byli rozděleni do 7 družstev, v kterých proti sobě soupeřili v různých sportovních aktivitách.

Druhý den kurzu jsme absolvovali celodenní turistický výšlap. Autobusem jsme přijeli do Karlovy Studánky a po prohlídce tohoto lázeňského centra jsme se vydali pěší túrou na Ovčárnu. Ta byla opravdu náročná a místy se objevovaly i zbytky sněhu po zimním období. Počasí na celém kurzu nám velmi přálo a všechny další naplánované činnosti jsme uskutečnili.

Ve čtvrtek všichni žáci absolvovali náročnější orientační závod lesem, který všichni bez problému zvládli. Večer pak následovalo vyhodnocení kurzu a balení na cestu domů.

Musím kladně hodnotit přístup žáků, kteří se všech sportovních činností velmi aktivně zhostili. Cíl výcviku byl určitě splněn a pohyb v přírodním prostředí prospěl jejich fyzické i psychické kondici.

Mgr. Vlastimil Botek