Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

14. 5. 2024

Výročí Bedřicha Smetany, českého Mozarta

Výročí Bedřicha Smetany, českého Mozarta

Třída 2. S věnovala část výuky předmětu Sociální aktivizace dětí tvorbě nástěnky na počest hudebního skladatele Bedřicha Smetany, jehož 200. výročí narození si letos připomínáme. 


Projekt jsme oživili použitím širokého spektra výtvarných metod, přičemž každý žák se zapojil do procesu s nezdolným elánem. Nejenže jsme se tak podíleli na ozdobení naší školy, ale rozvíjeli jsme i své výtvarné schopnosti, vzájemnou spolupráci a hudebně se vzdělávali. Při našem snaživém úsilí jsme se ponořili do poslechu jeho oslnivého opusu, který ve stáří skladatel sám neslyšel.

Celou rozsáhlou prezentaci jeho děl lze obdivovat na chodbě ve třetím patře naší školy. Můžete se těšit na krásný portrét samotného Bedřicha Smetany, informace o jeho životě doprovázené obrázky a výňatky z jeho nejznámějších oper. Prožijte celý jeho život jako plavbu po řece Vltavě a nechte se unést klasickou hudbou pomocí načtení QR kódu visícího na notách.

 

Natálie Vyskočilová

2. S