1. 6. 2022

Sportovně turistický kurz

Účastníci sportovně turistického kurzu

Celkem 45 žáků druhých ročníků naší školy se ve dnech 23. 5. - 27. 5. 2022 zúčastnilo sportovně turistického kurzu v Karlově u Malé Morávky. Účastníci kurzu byli rozděleni do 11 družstev, v kterých proti sobě soupeřili v různých sportovních aktivitách.


Ubytováni jsme byli v Penzionu a chatě Mendelu, která se nachází v samém konci Karlova v příjemném lesním prostředí. Program a náplň kurzu byla velmi pestrá. Pravidelně se nám střídaly sportovní aktivity na hřišti u chaty i v lesním prostředí v blízkém okolí.

Druhý den kurzu jsme měli celodenní turistický výšlap, kdy jsme se vypravili do Karlovy Studánky. Po prohlídce lázeňských zařízení a místních léčivých pramenů jsme se krásnou lesní krajinou pomocí turistických značek vrátili zpět do Karlova. V závěru této túry nás přepadlo deštivé počasí, které jsme ale úspěšně překonali. Jinak nám počasí přálo a uskutečnili jsme i všechny další naplánované činnosti.

Ve čtvrtek všichni žáci absolvovali náročnější orientační závod lesem, který všichni bez problémů zvládli. Večer pak následovalo vyhodnocení kurzu a závěrečná diskotéka, kde bylo vidět, že síly žákům tento kurz až tak neubral.

Musím kladně hodnotit přístup žáků, kteří se všech sportovních činností zhostili velmi aktivně. Cíl výcviku byl splněn a pohyb v přírodním prostředí určitě prospěl jejich fyzické i psychické kondici.

Mgr. Vlastimil Botek