Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

1. 6. 2022

Sportovně turistický kurz

Účastníci sportovně turistického kurzu

Celkem 45 žáků druhých ročníků naší školy se ve dnech 23. 5. - 27. 5. 2022 zúčastnilo sportovně turistického kurzu v Karlově u Malé Morávky. Účastníci kurzu byli rozděleni do 11 družstev, v kterých proti sobě soupeřili v různých sportovních aktivitách.


Ubytováni jsme byli v Penzionu a chatě Mendelu, která se nachází v samém konci Karlova v příjemném lesním prostředí. Program a náplň kurzu byla velmi pestrá. Pravidelně se nám střídaly sportovní aktivity na hřišti u chaty i v lesním prostředí v blízkém okolí.

Druhý den kurzu jsme měli celodenní turistický výšlap, kdy jsme se vypravili do Karlovy Studánky. Po prohlídce lázeňských zařízení a místních léčivých pramenů jsme se krásnou lesní krajinou pomocí turistických značek vrátili zpět do Karlova. V závěru této túry nás přepadlo deštivé počasí, které jsme ale úspěšně překonali. Jinak nám počasí přálo a uskutečnili jsme i všechny další naplánované činnosti.

Ve čtvrtek všichni žáci absolvovali náročnější orientační závod lesem, který všichni bez problémů zvládli. Večer pak následovalo vyhodnocení kurzu a závěrečná diskotéka, kde bylo vidět, že síly žákům tento kurz až tak neubral.

Musím kladně hodnotit přístup žáků, kteří se všech sportovních činností zhostili velmi aktivně. Cíl výcviku byl splněn a pohyb v přírodním prostředí určitě prospěl jejich fyzické i psychické kondici.

Mgr. Vlastimil Botek