Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

12. 9. 2024

Ve zdravém těle zdravý duch

Ve zdravém těle zdravý duch

Žáci středních škol se utkali v lehkoatletických disciplínách na Sedláčkově memoriálu.


Gymnázium Kroměříž organizovalo již 78. ročník memoriálu na počest profesora Václava Sedláčka, absolventa Masarykovy univerzity v Brně, vyučujícího od roku 1931 tělesnou výchovu a zeměpis na kroměřížském gymnáziu. Nadšený sportovec, sokolský pracovník, který se věnoval rozvoji tělesné kultury, nejen studentů gymnázia, ale i kroměřížské mládeže, byl 9. října 1941 zatčen gestapem s odůvodněním, že "jeho ponecháním ve službě byly by ohroženy podstatné zájmy služby a vážnost školy ...". Po dvouměsíční vazbě v Brně byl deportován do koncentračního tábora v Osvětimi, kde 6. února 1942 ve věku 35 let skončil svou životní pouť.

Profesor Sedláček v roce 1938 založil tradici lehkoatletických závodů družstev dívek a hochů kroměřížských škol o putovní poháry. Po roce 1945 se vedení gymnázia rozhodlo pokračovat v tradici a uspořádat středoškolské atletické závody pod názvem Sedláčkův memoriál.

SZŠ a VOŠZ Kroměříž vyslala do letošního klání 14 nadšených sportovců. Nejlépe zabojovala Veronika Šímová v hodu koulí – 3.místo a Viktor Avramov – v běhu na 1500 m. Všem účastníkům odhodlaným zvítězit i příští rok fandíme.

 

Mgr. Hana Kovářová

Vedoucí praktického vyučování